2017 – Αγύριστο Κεφάλι

Αυτός ο τύπος, σχεδόν τριάντα χρόνια εθελούσια αποκλεισμένος σε δυο δωμάτια, ένα στην Κάτω Κηφισιά και ένα στην Πάργα, μου είχε ανοίξει παράθυρα σ’ όλο τον κόσμο. Με είχε πάει στη Γη των Βησιγότθων, στο Μεξικό, στο Κατμαντού, στο Μετς, στο Πόρτο Ρίκο, μαζί είχαμε στήσει οδοφράγματα στο Παρίσι το Μάη του ’68, είχαμε ανέβει στο κάρο μαζί με τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, σαλπάραμε στο τσούρμο του Σεβάχ, από το Ταζ Μαχάλ ως το Ντεπό κι από την Πάργα ως την πλατεία Χόρχε ντ’ Αλβαράδο.

 

Το βιβλίο “Αγύριστο Κεφάλι”  είναι μια αυτοβιογραφική αφήγηση που ξεδιπλώνει τη ζωή, τις εμπειρίες και τα βιώματα του γνωστού τραγουδοποιού. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο Πασχαλίδης μοιράζεται με τον αναγνώστη τις σκέψεις του, τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις του, ανατρέχοντας σε σημαντικές στιγμές της καριέρας και της προσωπικής του ζωής.

Το “Αγύριστο Κεφάλι” δεν είναι απλά μια παραδοσιακή αυτοβιογραφία. Ο Πασχαλίδης υφαίνει τις ιστορίες του με την ίδια ποιητική ευαισθησία και το βάθος που χαρακτηρίζει τους στίχους των τραγουδιών του. Οι αναφορές του στην παιδική ηλικία, τις φιλίες, τις αγάπες, τις απώλειες και τις περιπέτειες στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ανθρώπου πίσω από τον καλλιτέχνη.

Το βιβλίο είναι γεμάτο με ειλικρινείς και αφοπλιστικές αφηγήσεις που αποκαλύπτουν τις δυσκολίες, τις χαρές και τα διλήμματα που αντιμετώπισε ο Πασχαλίδης στην πορεία του. Οι ιστορίες του είναι διανθισμένες με χιούμορ, νοσταλγία και μια βαθιά αγάπη για τη ζωή, την τέχνη και τους ανθρώπους που συνάντησε στην πορεία του.

Το “Αγύριστο Κεφάλι” είναι ένα βιβλίο που θα συγκινήσει τόσο τους θαυμαστές του Μίλτου Πασχαλίδη όσο και όσους ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τη μουσική δημιουργία. Είναι ένα έργο που αποπνέει αυθεντικότητα και προσκαλεί τον αναγνώστη να συνδεθεί με τις προσωπικές του αναζητήσεις και αναμνήσεις.

Scroll to Top